Trial version Sound Hotspot

Q&A about the latest versions
Post Reply
APhillips
Posts: 10
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:13 pm

Trial version Sound Hotspot

Post by APhillips » Thu Nov 07, 2019 7:29 am

I am on the pro trial version and before making a purchase I need to know its fit for purpose.

The sound hotspots work in terms of playing in the background when I open the scene but I cant seem to add a sound hotspot that:

1. gives the yellow area sound
2. gives a hotspot that plays only when you click on it

I would also be interested in adding sound to an info hotspot but I cant seem to find this function.

Is it me????

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9652
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by Hopki » Thu Nov 07, 2019 5:22 pm

Hi,
Please have a look at this page: https://ggnome.com/doc/pano2vr/6/sounds-add/
This should answer your questions.
This was found by using the search on our website, make sure you select Documentation so you are searching in the right place.
Regards,
Hopki

APhillips
Posts: 10
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:13 pm

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by APhillips » Mon Nov 11, 2019 3:46 pm

Thanks for responding

That still wont work for me, is it because I am in trial mode?

I still cant see any colour coded areas for directional sound etc.

maybe my brain is just not computing the instructions here.

:( :x :(

I've dragged a sound file into the viewer, change the parameter to rectangular, circular etc but still no colour coded area appears.

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9652
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by Hopki » Tue Nov 12, 2019 10:53 pm

Hi,
Make sure when you drag in the MP3.it is dest to one of the directional sound modes.
Then make sure the sound field is more than 0.

Screenshot 2019-11-12 at 21.49.50.png
Screenshot 2019-11-12 at 21.49.50.png (44.18 KiB) Viewed 422 times

Then it should look something like this.

Screenshot 2019-11-12 at 21.49.54.png
Screenshot 2019-11-12 at 21.49.54.png (30.37 KiB) Viewed 422 times

Can you do a screenshot of your settings?
Regards,
Hopki

APhillips
Posts: 10
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:13 pm

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by APhillips » Fri Nov 15, 2019 9:17 am

Only difference I can see is mine doesn't have vertical size. You can see my hotspot to the right, this has been dragged in.
Attachments
settings.jpg
settings.jpg (71.56 KiB) Viewed 383 times

APhillips
Posts: 10
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:13 pm

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by APhillips » Wed Nov 20, 2019 10:09 am

Any further help is appreciated????????????????????

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9652
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by Hopki » Wed Nov 20, 2019 1:23 pm

Hi,
Can you send in your support package?
Click Help => Create Support Package, and send it to support using the e-mail below with reference to this post.
Regards,
Hopki

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9652
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by Hopki » Mon Dec 02, 2019 8:16 pm

Hi,
Thank you for the files.
I have managed to reproduce this in the office.
Although you do not see the yellow sound field the directional audio works as it should.
I will bug track the fact the there is no yellow sound field on a Windows computer.
Can you tell me which graphics card you have?
Regards,
Hopki

APhillips
Posts: 10
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:13 pm

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by APhillips » Tue Dec 03, 2019 3:41 pm

It says its an intel HD Graphics 520

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9652
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by Hopki » Tue Dec 03, 2019 5:05 pm

Interesting, thanks for letting us know.
Regards,
Hopki

User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3358
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by 360Texas » Tue Dec 03, 2019 10:54 pm

I think the Card is integrated with the mother board. More interesting is knowing which Driver set is being used. Driver is openGL 4.4
I think but what other driver components in the driver set?

https://www.intel.com/content/www/us/en ... s-520.html
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com

APhillips
Posts: 10
Joined: Tue Nov 05, 2019 6:13 pm

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by APhillips » Wed Dec 04, 2019 9:43 am

I'm afraid I didn't understand a word of that. Your tech knowledge is clearly way above mine.

I was hoping to commit to purchase but will hold off until this is resolved.

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9652
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Trial version Sound Hotspot

Post by Hopki » Wed Dec 04, 2019 11:27 am

Hi APhillips,
Meaning this may be down to the graphics card/graphics driver in your computer.
This does not stop the feature working, but you do not have any graphical representation of the sound field in the viewer.

When testing this in the office we do not see the issue, however, when I look at this on my little Surface Go which has the same Intel HD graphics as you do, I do not see the yellow sound field either. The assumption here is it could be down to the graphics card/driver.

So although it will not stop the feature from working, it will not look as nice.
As said I have reported this in a bug report and we will be looking at it.

Regards,
Hopki

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 11 guests