A case where Alpha logic block Transition is failing

Special forum to share and discuss skins for Pano2VR and Object2VR
Post Reply
mbb
Posts: 202
Joined: Mon Oct 19, 2009 11:42 pm

A case where Alpha logic block Transition is failing

Post by mbb » Sat Aug 11, 2018 12:53 am

P2VR v.6b3 Win10

I have a text box that is a button tool tip. Visibility set to true, Alpha set to zero.

I have a global variable of "tooltip_vis" default to "false"

Now for that skin element tooltip (text box), I have it set with an alpha logic block, OnMouseOver, set alpha = 1 (default 0), with "Transition" set to 1 sec.

Result is that the Alpha changes to 1 and back to 0 properly, but without the Transition.

Note: I am also dynamically setting the text contents of the text box. All works as it should, just the Alpha Transition is not happening.

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 8769
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: A case where Alpha logic block Transition is failing

Post by Hopki » Tue Aug 14, 2018 11:33 pm

Hi Bradford,
skin element tooltip (text box), I have it set with an alpha logic block, OnMouseOver, set alpha = 1 (default 0), with "Transition" set to 1 sec.
If the text box is at Alpha 0 then the Alpha logic block can not work with a mouse over as Alpha 0 is not active.
Alpha 0.001 is active, but its so low a value its still looks invisible but now will detect a mouse over.


What is confusing is you have also said you have set a variable,
I have a global variable of "tooltip_vis" default to "false"
However have tested with mouse over button and toggles the variable to change the Alpha logic block and I see a transition.
May be post a simple project that shows the issue.

Regards,
Hopki

mbb
Posts: 202
Joined: Mon Oct 19, 2009 11:42 pm

Re: A case where Alpha logic block Transition is failing

Post by mbb » Wed Aug 15, 2018 6:40 am

I will PM you a project file so you can see what I mean. I think my description may be confusing on it's own.

mbb
Posts: 202
Joined: Mon Oct 19, 2009 11:42 pm

Re: A case where Alpha logic block Transition is failing

Post by mbb » Wed Aug 15, 2018 8:15 am

If the text box is at Alpha 0 then the Alpha logic block can not work with a mouse over as Alpha 0 is not active.
Alpha 0.001 is active, but its so low a value its still looks invisible but now will detect a mouse over.
My mouse-over is not on the text block but rather another element whose action's change the true/false of a variable which indicates the visibility (via alpha) of the target text block. This will be seen as such in the example file I've sent you.

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 8769
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: A case where Alpha logic block Transition is failing

Post by Hopki » Wed Aug 15, 2018 5:39 pm

Hi Bradford,
I have had a look and see the problem, its the text auto size thats braking the transition of the Alpha.
Deselect this and all works as should.
I will write up a bug report.
Regards,
Hopki

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests