Manage thumbnails...

Special forum to share and discuss skins for Pano2VR and Object2VR
PLaine
Posts: 46
Joined: Thu Jun 15, 2017 3:56 pm

Fri Sep 08, 2017 10:58 am

Hi,

Is it possible to manage thumbnails so that I delete one I don't want in component but want it with hotspot or menu access ?

Thanks

Philippe
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10340
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Fri Sep 08, 2017 3:36 pm

Hi Philippe,
You can use tags, tag each pano you want to see in the thumbnail menu.
Then set this tag in the thumbnail menu cloner.
Only the panos that have the tag will show.
Regards,
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
PLaine
Posts: 46
Joined: Thu Jun 15, 2017 3:56 pm

Fri Sep 08, 2017 4:13 pm

Nice ! it works fine. Very useful feature.
Many thanks

Philippe
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10340
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Fri Sep 08, 2017 10:44 pm

Hi Philippe,
You can even use a button with the action:
mouse click, set value, "tag" to the cloner.
This means you can have buttons to change which thumbnails appear in the thumbnail menu.
Example of use would be a multi story building. as you select 1st floor you see all 1st floor panos.
Select ground floor and you see all ground floor panos.
Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
PLaine
Posts: 46
Joined: Thu Jun 15, 2017 3:56 pm

Sun Sep 10, 2017 10:22 am

Hi Hopki,

I guess that I can do plenty of creative things with that software.

Thanks

Philippe
User avatar
stalwart
Posts: 647
Joined: Thu Oct 02, 2008 11:52 am

Mon Sep 11, 2017 5:48 pm

Hi all,

been trying this today with no luck (!). I want to show only certain thumbnails in the clone thumb slider using tags (show only hotel rooms, not the en suites). What's the "source" I enter? I've set the tag name "thumb_slider" in the .p2vr file.....

Here's the skin, if that helps:
http://www.360imagery.co.uk/temp/tags.ggsk

Stu
PLaine
Posts: 46
Joined: Thu Jun 15, 2017 3:56 pm

Mon Sep 11, 2017 6:42 pm

Hi Stu,

Create an action :
Source : mouse click
Action : define a value
Value : write your tag in the field
Target : thumbnail cloner

It should work. I didn't tried it yet, but I think it's right.

Philippe
User avatar
stalwart
Posts: 647
Joined: Thu Oct 02, 2008 11:52 am

Tue Sep 12, 2017 8:41 am

PLaine wrote:
Mon Sep 11, 2017 6:42 pm
Hi Stu,

Create an action :
Source : mouse click
Action : define a value
Value : write your tag in the field
Target : thumbnail cloner

It should work. I didn't tried it yet, but I think it's right.

Philippe
Hi Philippe.

That action will work with the drop-down menu as it has a "mouse click" call-to-action. For the thumbnail slider, it loads on start up:
http://www.360imagery.co.uk/portfolio/l ... dge-hotel/

...so I thought the "init" action would work.....but it doesn't....

Stu
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10340
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Tue Sep 12, 2017 11:40 pm

Attached project
The input images have Tags as found in the user data.
RED, GREEN, BLUE.

In the skin there are test boxes with set value actions to set the tag to the thumbnail cloner.

The ALL button removes the tag so it shows all thumbnails.
Cheers,
Hopki
Attachments
stu.zip
(733.81 KiB) Downloaded 112 times
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
stalwart
Posts: 647
Joined: Thu Oct 02, 2008 11:52 am

Wed Sep 13, 2017 9:20 am

Hopki wrote:
Tue Sep 12, 2017 11:40 pm
Attached project
The input images have Tags as found in the user data.
RED, GREEN, BLUE.

In the skin there are test boxes with set value actions to set the tag to the thumbnail cloner.

The ALL button removes the tag so it shows all thumbnails.
Cheers,
Hpoki
Thanks Martin (as always!).

I'll give it a try later....

Stu
User avatar
stalwart
Posts: 647
Joined: Thu Oct 02, 2008 11:52 am

Thu Sep 14, 2017 12:26 pm

Hopki wrote:
Tue Sep 12, 2017 11:40 pm
Attached project
The input images have Tags as found in the user data.
RED, GREEN, BLUE.

In the skin there are test boxes with set value actions to set the tag to the thumbnail cloner.

The ALL button removes the tag so it shows all thumbnails.
Cheers,
Hopki
Hi Martin,

This works a treat - thanks. How would I code it so on tour launch some panos are permanently excluded from the thumb cloner completely (for example, en suites or multiple scenes in a single bedroom. I only want one thumbnail for each room in the thumbnail slider....).

Stu
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10340
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Thu Sep 14, 2017 3:00 pm

HI Stu,
Just use tags.
Example, tag all nodes that you want to show with "Disp".
Then in the cloner input "Disp".
On open it will only display these nodes.
The buttons with the set value actions will show nodes with the selected tags but the "blank" one in my example would have a set value to "Disp".
Cheers,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
stalwart
Posts: 647
Joined: Thu Oct 02, 2008 11:52 am

Thu Sep 14, 2017 6:31 pm

Hopki wrote:
Thu Sep 14, 2017 3:00 pm
HI Stu,
Just use tags.
Example, tag all nodes that you want to show with "Disp".
Then in the cloner input "Disp".
On open it will only display these nodes.
The buttons with the set value actions will show nodes with the selected tags but the "blank" one in my example would have a set value to "Disp".
Cheers,
Hopki
Thanks - just perfect - works a treat!!:
www.360imagery.co.uk/virtualtour/hospit ... racenshead

...and is mobile responsive too!

thanks - made my day!

Stu
GPWalsh
Posts: 14
Joined: Mon Jun 17, 2019 11:38 am

Mon Jul 29, 2019 1:14 am

what if the menu (red, green, blue) was loaded from a cloner using a table?

So I have a table menu that uses a table instead of nodes
tag floor1 title floor 1
tag floor2 title floor 2

in "red" (but in my case it would be the menu cloner)
action
source: on mouse click
action: set value
parameters: $(ctitle) <<<<----?????
target: thumbnail cloner
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10340
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Mon Jul 29, 2019 1:48 pm

Hi,
Then it would work the same as the component: Thumbnail Menu with Categories
Add this component and see how it works.
The only difference is a thumbnail menu is horizontal.
Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
Post Reply