Pano2VR - Flash 9 API

Q&A about the latest versions
bm
Posts: 16
Joined: Thu Jan 03, 2008 5:36 am
Location: squamish canada
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by bm » Sun Mar 30, 2008 8:28 am

http://www.vrhotwires.com/rtw/rtw/Bills_Movies.html

I have an example ladybug shot I'm working on. It's just a walk down a hallway to a node where I want hotspots to go left or right along a street...


all the files and movies are there...

rakkenes
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 3:50 pm

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by rakkenes » Sun Mar 30, 2008 9:41 am

oki, now in a AS3, I try to load Flash 9.0 movies made with Pano2vr beta 6.. I try to change the window size in Pano, but the size is always the same when loaded in flash. can anyone show me the code to change the size of the pano movie, when loaded inside another flash movie (100% flash website), PS, I am using CS3.

I have tried to use the code found on this site, but I can not make it change the size.

best regards,

Sverre

User avatar
thomas
Site Admin
Posts: 2518
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by thomas » Mon Mar 31, 2008 1:47 am

rakkenes wrote:oki, now in a AS3, I try to load Flash 9.0 movies made with Pano2vr beta 6.. I try to change the window size in Pano, but the size is always the same when loaded in flash. can anyone show me the code to change the size of the pano movie, when loaded inside another flash movie (100% flash website), PS, I am using CS3.

I have tried to use the code found on this site, but I can not make it change the size.
Upps, this was a bug in beta6. Beta6a is now available that should fix this.
MfG, Thomas

rogerhoward
Posts: 1
Joined: Mon Sep 10, 2007 6:45 pm
Contact:

Flash 9 API and Flex 3

Post by rogerhoward » Tue Apr 08, 2008 10:23 pm

Has anyone managed to integrate a Pano2VR Flash 8 or 9 pano into a Flex 3 project? I'm a bit at a loss for how to do anything beyond loading a pano (using SWFLoader component).

User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3335
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by 360Texas » Tue Apr 08, 2008 11:59 pm

Hi Roger,

Sorry we have not extended into Flex
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com

User avatar
hum@no.id
Posts: 945
Joined: Sat Sep 09, 2006 10:35 pm
Location: Dark side of the Moon
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by hum@no.id » Mon Apr 14, 2008 6:49 am

Very need working prototype with source files... I have already tired to experiment... overframe don't place correct position...
Last edited by hum@no.id on Mon Apr 28, 2008 2:03 pm, edited 1 time in total.
Gumir J | VR Panoramic Photographer | mobile: +77055717171 | skype: gumirj
website: gumirj.com | google.com/+gumirj | facebook.com/gumirj | twitter.com/gumirj

chris.traxler
Posts: 2
Joined: Fri Apr 18, 2008 5:24 pm

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by chris.traxler » Fri Apr 18, 2008 5:33 pm

Hi Thomas,

I'm working with the trial version and it works fine, except that I've problems to remove pano movies. I'm using the following code to remove a pano before loading a new one:

var panoMovie:MovieClip = MovieClip(loader.content);
panoMovie.pano.cleanup();
panoramaViewer.removeChild(loader);
loader.unload();

Still it consumes more and more memory as new panos are loaded. Have I forgotten something?

Greetings,

Chris

grafgarf
Posts: 17
Joined: Thu Apr 03, 2008 11:34 pm

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by grafgarf » Fri Apr 25, 2008 10:35 pm

it seems to be a bug in flash ...

i´ve the same problem and i have not found a answer to this yet ...

you can`t remove a movieclip completely when there are still instances like enterframe or variables reffering to it ... try this:

make one movieclip with an enterframe-command that traces "hello world" and a shape on the timeline

load this movieclip into a secounf movieclip ... "hello world" wold be traced an the shape would be visible ... now remove the movieclip ... the shape disappears, but "hello world" wold be traced longer and wouldn´t disappear ...

the unload-movie stays in the memory - you can´t see it ... there is no instance of it ... but it is there .... strange ...

here a famous article about that:

http://www.gskinner.com/blog/archives/2 ... _unlo.html

and now we are not able to solve this, cause of no skills about the flash-source-code of p2vr ... i hope for a quick solution (cause of a huge panoramaproject with over 50 high-quality panoramas and a complex framework in as3 to present this ... my client should be angry ...so I am)...

if someone finds a solution ..... pleaaaaaase post it ....

grafgarf
Posts: 17
Joined: Thu Apr 03, 2008 11:34 pm

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by grafgarf » Sat Apr 26, 2008 3:12 pm

i´d like to have a function to remove hotspots ... addhotspot / removehotspot ....

also autorotate.switchoff ...

chris.traxler
Posts: 2
Joined: Fri Apr 18, 2008 5:24 pm

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by chris.traxler » Mon Apr 28, 2008 2:36 pm

grafgarf, thanx for that information and the link to the article. So, a work-around might be to load all panoramas into the library, which results in a big flash movie. In our case this is ok, since it is not a web application.

User avatar
Olivier MARTINET
Posts: 2
Joined: Thu Mar 06, 2008 4:15 am
Location: France
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by Olivier MARTINET » Sat May 31, 2008 12:01 am

Hello,
Have you ever work on the alpha of a pano? I need this and if any one know how to do...
Thank you and best regards, Olivier

User avatar
thomas
Site Admin
Posts: 2518
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by thomas » Sat May 31, 2008 1:52 am

Olivier MARTINET wrote:Hello,
Have you ever work on the alpha of a pano? I need this and if any one know how to do...
Thank you and best regards, Olivier
What do you mean? A panorama with transparent parts or change the alpha channel of the whole pano? If the later you can just change the standard Flash object vr.pano.alpha value and the whole pano should be transparent.
MfG, Thomas

soupstudio
Posts: 14
Joined: Wed May 14, 2008 10:23 am
Location: Chiba-central, JP

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by soupstudio » Tue Jun 03, 2008 5:20 am

Hello.

I want to control Flash Panoramaic Video with AS3.
So I try to load Flash 9.0 movies(movie.swf) made with Pano2vr beta 7.
And bind a Flash Panoramic video(panorama.flv) with API code.
But I cannt.Only load&play movie.swf.

I'm using the following code

var vr:MovieClip;
vr = MovieClip(loader.content);
var VideoUrl:String = "panorama.flv";
vr.attachVideo(VideoUrl);
trace(vr.pano.video.stream.time); //output No video property.

Best regards, Soupstudio

User avatar
thomas
Site Admin
Posts: 2518
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by thomas » Tue Jun 03, 2008 1:49 pm

You have to attach the movie after init so

Code: Select all

import flash.display.*;
import flash.net.URLRequest;
import flash.events.Event;
var loader:Loader;
loader = new Loader();
var url:String = "park.swf";
var urlReq:URLRequest = new URLRequest(url);
var vr:MovieClip;
// This is done after the swf is loaded.
function finished_loading (e:Event) {
}
function initHandler(event:Event):void {
  trace("initHandler: " + event);
  vr = MovieClip(loader.content); // cast 'DisplayObject' to 'MovieClip'
  var VideoUrl:String = "panorama.flv";
  vr.attachVideo(VideoUrl);
  trace(vr.pano.video.stream.time); //output No video property.
}
// Tell the loader to call 'finished_loading' after the swf is loaded.
loader.contentLoaderInfo.addEventListener(flash.events.Event.COMPLETE, finished_loading);
loader.contentLoaderInfo.addEventListener(Event.INIT, initHandler);
loader.load(urlReq);
addChild(loader); // add your swf directly to the stage
should do the trick.
MfG, Thomas

soupstudio
Posts: 14
Joined: Wed May 14, 2008 10:23 am
Location: Chiba-central, JP

Re: Pano2VR - Flash 9 API

Post by soupstudio » Tue Jun 03, 2008 10:19 pm

thomas wrote:You have to attach the movie after init so
Thank you Thomas.
I try your code...but I cannt. :|
※And perhaps I tried the same thing before....

Needs change html souce?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 18 guests