Patch Tool doesn't work with vista

Q&A about the latest versions
Post Reply
henrynickel
Posts: 4
Joined: Sun Nov 16, 2008 4:10 pm

Mon Nov 17, 2008 8:22 am

After the installation of vista on my new PC the patch tool doesn'n work any longer.
Every time I try to extract a part of my pano, the program stops.

Vista small business
pano2vr 2.1.1. (tested also with 2.02.beta)
flash 10 on firefox 3

Is there anyone who knows this problem ?

Wolfgang
smooth
Posts: 1493
Joined: Sat Sep 09, 2006 7:30 pm

Mon Nov 17, 2008 12:15 pm

Works fine on my Vista machine, never been a problem.

Regards, Smooth 8)
Image
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2559
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Mon Nov 17, 2008 1:17 pm

Is there an error message? At which step does it fail? Can you send a screenshot?
MfG, Thomas
henrynickel
Posts: 4
Joined: Sun Nov 16, 2008 4:10 pm

Tue Nov 18, 2008 8:26 am

>Thomas

Der Fehler tritt immer dann auf, wenn ich versuche ein Equi-Pano zu korrigieren.
also:
1. Quelle laden > o.k.
2. Quelle korrigieren > o.k. => Fenster geht auf.
3. Button "Hinzufügen" anklicken => Crash.
Einentlich sollte jetzt das Fenster mit dem Pano aufgehen, in dem ich den zu korrigierenden Bereich auswählen kann.
Das Programm bleibt aber stehen, die Fenster werden transparent und eine Vista-Fehlermeldung erscheint:

" Das Programm Panoramic-Image_converter" funktioniert nicht richtig, es wird versucht das Problem zu beheben"

Danach kann ich lediglich alles über das Kreutz beenden.

Ich habe bereits als Admin aufgeführt, den Kompatibilitätsmodus auf XP eingestellt und auch die Benutzergesteuerten Berechtigungen abgeschaltet,
hat alles nichts gebracht.
Wo soll ich suchen ?
Noch einige Infos zu meinem PC:
Vista Home Premium, 4 GB Speicher, AMD X2 5000+ Prozessor, Firefox 3, Flash 10

Wolfgang
ThomasK
Posts: 112
Joined: Thu Sep 14, 2006 11:40 am

Tue Nov 18, 2008 10:24 am

Schau mal in die Vista Ereignisanzeige ob dort ein Hinweis auf Pano2VR bzw. auf den Programmabsturz angezeigt wird.
Link: http://www.windows-secrets.de/troublesh ... zeige.html
smooth
Posts: 1493
Joined: Sat Sep 09, 2006 7:30 pm

Tue Nov 18, 2008 10:55 am

Dieser Thread ist Getter schwieriger zu lesen und zu verstehen, mit jedem Post! :lol:

Regards, Smooth 8)
Image
ThomasK
Posts: 112
Joined: Thu Sep 14, 2006 11:40 am

Tue Nov 18, 2008 11:31 am

If you need to parlare über Windows Vista niemand can Dich understand. Punto e basta. :wink:
smooth
Posts: 1493
Joined: Sat Sep 09, 2006 7:30 pm

Tue Nov 18, 2008 12:26 pm

Ich weiß nicht, über die Notwendigkeit, aber ich habe es zu meinem eigenen Nachteil.

Regards, Smooth 8)
Image
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2559
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Tue Nov 18, 2008 2:24 pm

I would appreciate if we stick here to English because that way it is more useful for others to come....

Does the "Viewing Parameters" window work? If not, I guess the reason is OpenGL. Try to find a newer/different driver for you graphics card. Which graphics card is in your system? Do you have a dual screen setup? If so, maybe try to launch Pano2VR on the other screen. Maybe also try to reduce/increase the "preview tile size" and "preview equirectangular size" within the settings.
MfG, Thomas
henrynickel
Posts: 4
Joined: Sun Nov 16, 2008 4:10 pm

Tue Nov 18, 2008 7:16 pm

Yes, now I created it finally. The error actually was because of an old driver of my graphical card.
There was a newer one aviable on internet.
Thank you for your notes.

Bye

Wolfgang
Post Reply