Text to Speech +Translate ?

Q&A about the latest versions
Post Reply
User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3504
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Mon Aug 17, 2020 5:52 pm

Text to Speech. If I set our tours with TTS our native desktop default language would be EN or english.

When we view our online tour on our desktop the default browser Chrome audio would be listened to English.

When our tour is viewed online by say a French speaking visitor do they hear English or French?
Obviously a French speaking visitors computer default language is probably set for FRENCH.
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com
User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3504
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Mon Aug 17, 2020 7:51 pm

Thought of one other.... could Google translator be activated automatically for the French visitor's computer so French would be heard ?
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com
User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3504
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Mon Aug 17, 2020 9:57 pm

Is it possible to include the Google Translate feature into the Pano2vr Text to Speech component?
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10828
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Mon Aug 17, 2020 10:29 pm

Hi Dave,
I posted this in the Facebook User Group: https://www.facebook.com/groups/Pano2VR ... 2241674074
Does this help?
Regards,
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3504
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Mon Aug 17, 2020 10:46 pm

Thank you Sir.
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com
User avatar
k.ary.n
Gnome
Posts: 421
Joined: Wed Aug 15, 2007 1:02 pm

Fri Nov 06, 2020 12:11 pm

In case there are people who aren't on Facebook and would like know how to deal with this, here's Martin's tip copied from the user group:
You can use a text variable to switch languages in a text box using a logic block, this is known and how you would build a bilingual tour.
You can then use this variable and an action filter to adjust the accent that needs to be used.
You would copy the action in the Text to Speech component as many times as you have languages.

Then edit the java scrip for each using the added line of code:
As an example, utter.lang = 'en';

You can then add an action filter so when the variable is set to a specific language only the action with that language is actioned.
To this end, if you look at the link Christoph, posted http://www.lingoes.net/en/translator/langcode.htm

You can also force regional accents of the same language as well as different languages.
For example:
utter.lang = 'en';
utter.lang = 'en-UK'; English British accent
utter.lang = 'en-US'; English Ameriacan accent
So all "en" but three different accents.

Please note, this works well for Chrome and Firefox, but Safari on the Mac is part of the OS and not a separate application. This means it will use the OS voice settings and will not work.
User avatar
soulbrother
Posts: 433
Joined: Tue Apr 08, 2008 7:01 pm
Location: München
Contact:

Fri Nov 06, 2020 2:59 pm

k.ary.n wrote:
Fri Nov 06, 2020 12:11 pm
In case there are people who aren't on Facebook and would like know how to deal with this, here's Martin's tip copied from the user group:
Thanks Karyn!

Just as a comment:
Facebook should not never be a source that offers informations that are missing on the website.
Post Reply