WebVR Chrome Problems

Q&A about the latest versions
Post Reply
Stefan
Posts: 15
Joined: Thu May 12, 2016 4:44 pm

WebVR Chrome Problems

Post by Stefan » Mon Jan 27, 2020 3:00 pm

It is great that with the 6.1 version finally WebVR is supported. Unfortunately it does not work in the Chrome Browser.

My setting:
Skin: silhouette.ggsk
VR: enable
Device: Pixel3a

In the Chorme Browser it will be displayed but if you select the menu item "VR" the image will freeze.

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9796
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Hopki » Mon Jan 27, 2020 3:11 pm

This sounds like a Gyro problem.
Are you using a secure server?
https://
Regards,
Hopki

Stefan
Posts: 15
Joined: Thu May 12, 2016 4:44 pm

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Stefan » Tue Jan 28, 2020 12:04 pm

Hello Hopki,

many thanks for the quick feedback.

Sercure Server: No, its a normal, http

Gyro: yes, we have found there is a difference between Firefox and Chrome.

If we open the pano normally, not VR, the menu selection in Firefox will show "Gyro". If it is selected, the pano reacts to the movements of the mobile phone.

With Chrome the menu selection "Gyro" is not shown!

Stefan
Posts: 15
Joined: Thu May 12, 2016 4:44 pm

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Stefan » Tue Jan 28, 2020 12:19 pm


User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9796
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Hopki » Tue Jan 28, 2020 1:40 pm

Hi Stefan,
As your server is not https then when looking at your link with my iPhone the gyro does not work.
This is true for the top three browsers, Chrome, Firefox and Safari.
You NEED to have a secure server.
Older browsers may still work with it but as soon as you update it will stop.
Regards,
Hopki

Stefan
Posts: 15
Joined: Thu May 12, 2016 4:44 pm

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Stefan » Tue Jan 28, 2020 3:15 pm

Hello Hopki,

okay, its possible that you link an example on secure Website?

I also try with a local network (xampp), in Firefox works, with Chrome not.

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9796
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Hopki » Tue Jan 28, 2020 3:36 pm

Hi Stefan,
Here is a test: https://support.ggno.me//forum_projects/gyro.
On an iPhone, you will be asked to allow the website access to your gyroscope which is the Motion and Orientation sensors.

IMG_0537.PNG
IMG_0537.PNG (1.4 MiB) Viewed 135 times

Regards,
Hopki

Stefan
Posts: 15
Joined: Thu May 12, 2016 4:44 pm

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Stefan » Wed Jan 29, 2020 10:42 am

Hello Hopki,

your example works fine.

But if I export a panorama then it does not work with Chrome. Here are the settings of Pano2VR.

No Gyro!
Attachments
20-01-29_Pano2VR.JPG
20-01-29_Pano2VR.JPG (108.11 KiB) Viewed 118 times

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9796
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: WebVR Chrome Problems

Post by Hopki » Wed Jan 29, 2020 4:14 pm

Hi Stefan,
When you make an output, I assume you are using the https:// (ssl) address in the web server and not the http:// one?

1.png
1.png (30.41 KiB) Viewed 105 times

Because of the Gyro issue, Thomas introduced the ssl into the webserver so you can test the gyro.
Regards,
Hopki

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: BParker and 10 guests