Patches Not Working As Expected

Q&A about the latest versions
Post Reply
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Mon Sep 16, 2019 11:29 pm

Hi,

Either I am going bonkers or I am noticing after the most recent update that patches have not been acting as expected. I use to be able to create a patch, extract it as a PSD or whatever format (aside from jpeg) and then edit it in PS, save the file and Voila! The image would be added as a patch.

This is not always the case.
  • Sometimes it works, sometimes it does not.
  • Sometimes I have to convert it to a jpeg patch and that will work, sometimes it does not.
  • Sometimes the jpeg patch will show however the patch is nothing but a blurry mess.
  • Sometimes the only way to get the patch to work is to convert the patch to a pinned image.
  • Sometimes the patch is not even the right patch and has been replaced by an entirely different patch. Not sure how that would work
Is anyone else having this issue or something similar or is it just me?

Thanks!
Last edited by 1uv3 on Mon Sep 16, 2019 11:47 pm, edited 1 time in total.
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Mon Sep 16, 2019 11:35 pm

Here is a video showing that the PSD will not work and that the patch has to be converted to jpeg. After the video, I deleted the patch, created another one using PSD, extracted, edited, saved and VOILA! It magically worked this time.

https://youtu.be/zbkO09w_dvg
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Mon Sep 16, 2019 11:46 pm

And here is a video showing a completely wrong patch showing up instead of the correct one:

https://youtu.be/3NSybArTmdQ
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Tue Sep 17, 2019 12:07 am

Aaaaaand here is the blurry patch with a side salad of "magically appearing" wrong patch :-)

https://youtu.be/jKuYAUbx3RE
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Fri Sep 27, 2019 11:09 am

I'll even take comments from the peanut gallery :wink:
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
User avatar
Tony
Posts: 1021
Joined: Mon Feb 15, 2010 6:54 am
Location: Adelaide, South Australia
Contact:

Fri Sep 27, 2019 12:37 pm

I think you are going bonkers - a comment from the Peanut gallery :D
Tony Redhead | Panoramic Photographer | mobile: +61438501002 | website: http://tonyredhead.com - http://redsquare.com | roundme: http://round.me/@tonyredhead | instagram: https://www.instagram.com/tonyredhead/
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Fri Sep 27, 2019 9:51 pm

HAHA! I always knew I liked your personality Tony :D
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
WingmanMedia
Posts: 25
Joined: Mon Jun 03, 2019 12:45 pm
Location: Brisbane, Australia
Contact:

Mon Sep 30, 2019 3:21 am

When I was doing my last tour I noticed that there were a lot of instances when the tour was loading from a cached version from a browser cache and it did not reflect my last changes.

Have you tried to press and hold Ctrl button and press F5 at the same time after tour is loaded into a browser? It directs a browser to reload a tour ignoring a local cached version and loading all files from a web server.
Steel
Posts: 26
Joined: Wed Sep 08, 2010 5:13 pm
Location: Germany
Contact:

Wed Apr 22, 2020 6:39 pm

I had some issues like you describe it. Old, already deleted patches were shown when in created a new patch wich had the same automatic given number. Solution was to delete the local cached files in the folder C:\Users\Yourname\AppData\Local\Temp\ggimage_temp.XXXXXXXXX
You can find the path when you look at File>Settings and go to the tab "File" in Pano2VR
Post Reply