VR Mode from v. 6.1 beta doesn´t work

Q&A about the latest versions
Bostjan
Posts: 391
Joined: Fri Oct 17, 2008 4:06 pm

Mon Nov 11, 2019 7:42 am

Dave, sure - first step is always to clear the cache.
... did you check the provided links? The code is a direct output from P2VR and e.g. Firefox displays the "usafe link" (mixed content). Otherwise the SSL checker reports the grade A security for the server.
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2556
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Mon Nov 11, 2019 11:41 am

For both pages, the URL http://www.burger.si/uvod/nagovor.html is loaded without https (as image?), I guess you have an absolute link somewhere.
MfG, Thomas
Bostjan
Posts: 391
Joined: Fri Oct 17, 2008 4:06 pm

Mon Nov 11, 2019 1:02 pm

I got it ... I cleared the site and removed all the absolute links but the site was still "with the mixed content", that's why I posted.
But you gave me a hint where I forgot tho change the parametres: it was the apache localized-error-pages.conf where I didn't change the http to https.
Now it seems to be all "cleared" :D
jadearama
Posts: 6
Joined: Mon Feb 20, 2017 3:02 pm

Thu Dec 12, 2019 6:13 pm

@hopki I think there is also a WEBVR https bug on Oculus Browser/Oculus Go (Works in Firefoc Reality/Oculus Go) -

Your sample tour -
does NOT load With HTTPS: - https://ggnome.com/samples/pano2vr_6/stereo/

& DOES Load with HTTP: - http://ggnome.com/samples/pano2vr_6/stereo/

seams really odd, I've tested it with several different builds from 6.1.1 and always the same bug
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10354
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Mon Dec 16, 2019 11:00 pm

Hi,
Yes, we know about this and Thomas has already come up with a fix which will be released very soon.
Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
GGail
Posts: 2
Joined: Thu Feb 27, 2020 11:00 am

Sun May 17, 2020 2:39 am

Hi,

I have some issues regarding VR, I was not sure to post in a new thread or continue this.
Please if it needs to be moved to a separate thread please let me know.

Last version of Pano2VR(6.1.6 pro)
Generating tour: https://visita360.de/remaxurbana/av-can ... -corro-80/

My "cardboard" is a generic VR Box, like this: http://www.vr-box.es/configurar-gafas-vr-box/
Experiences with each browser(none of them 100% as expected)

Google Chrome
Required to install an extension
After installing, and adding my VR Goggles by scanning QR, I got to see the Initial scene.
However, hotspots are extremely small (I know where they are placed, so I point there my view), only visible when hovered (nice turning globe effect!), but not "Clickable" (i am not using bluetooth control. In krpano there was an auto clicking effect after some seconds)
Also, a strange horizontal line appears over the portion of the panorama currently viewed

Firefox
It opens correctly, no questions asked
However, it doesn't allow other setups than Google Cardboard. No Custom goggles like Vr box. Any ideas?
Again, mentioning krpano, It used some browser plugin that showed a list of predefined goggles, allowing you to one-time customize parameters, and it worked out pretty well.

Samsung Internet Browser
It doesn't even react to click on VR button

Thank you in advance
Attachments
4. Firefox Only options.jpeg
4. Firefox Only options.jpeg (46.71 KiB) Viewed 165 times
3. Chrome popup asking to open extension.jpeg
3. Chrome popup asking to open extension.jpeg (191.44 KiB) Viewed 165 times
2. Chrome - Strange line.jpeg
2. Chrome - Strange line.jpeg (58.88 KiB) Viewed 165 times
1. Chrome - Visor added in plugin.jpeg
1. Chrome - Visor added in plugin.jpeg (160.45 KiB) Viewed 165 times
Bostjan
Posts: 391
Joined: Fri Oct 17, 2008 4:06 pm

Sun May 17, 2020 8:45 am

Hi, I have posted just similar comment (regarding 6.1.6.) in the other topics (Oculus Go / no VR display), but with me Firefox does not respond (beside Samsung Internet) - carboard mode. That white horisontal line is annoying and the marker to trigger the hotspot is not visible.
I have updated Oculus GO and now the display works - only- the horisontal white line...
I am using hmd just to test the output and now I am swithching to Oculus Quest - anyone with experience? Much difference regardnig panorama tours than Oculus GO?
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10354
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Tue May 19, 2020 10:36 pm

Hi,
When making a tour that will be displayed in Occulus VR headsets make you delete the output folder first the make the output.
For existing tours you will need to swap out some files and edit the HTML page.
Please see page: https://ggnome.com/doc/hmd-how/#updatin ... r-to-webxr
Regards,
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
Post Reply