Pano2vr 6B4 using flat image as node

Q&A about the latest versions
Post Reply
enertiv
Posts: 18
Joined: Thu Oct 11, 2018 10:49 am

Pano2vr 6B4 using flat image as node

Post by enertiv » Fri Oct 19, 2018 12:25 am

I have some flat images along with 360 photos I want to place into a tour.

I can add the image an chose Properties: Type: 'Flat', but the image is automatically rotated to landscape (it was taken in portrait by a phone) and I cannot find a way to change the rotation of the picture.

The reason I want to use a node instead of an image hot spot or something else is I want to be able to click to that view from the floormap and easily link multiple 360 panoramas to that flat image.

Is there a way to rotate flat images when used as nodes?

User avatar
Tony
Posts: 652
Joined: Mon Feb 15, 2010 6:54 am
Location: Adelaide, South Australia
Contact:

Re: Pano2vr 6B4 using flat image as node

Post by Tony » Fri Oct 19, 2018 1:25 am

Hi,

I just did a test with 2 Portrait images and both are showing the right orientation in Pano2VR.

Flatimage.jpg
Flatimage.jpg (294.58 KiB) Viewed 227 times

Here's the output https://s3-ap-southeast-2.amazonaws.com ... index.html

Might want to check what sort of metadata is attached to the images.

Tony
Tony Redhead | Panoramic Photographer | mobile: +61438501002 | website: http://tonyredhead.com - http://redsquare.com | roundme: http://round.me/@tonyredhead | instagram: https://www.instagram.com/tonyredhead/

enertiv
Posts: 18
Joined: Thu Oct 11, 2018 10:49 am

Re: Pano2vr 6B4 using flat image as node

Post by enertiv » Mon Oct 22, 2018 8:24 pm

Interesting.

I still feel being able to rotate a flat image is a missing feature (perhaps it can piggyback on the leveling functionality)

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9012
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Pano2vr 6B4 using flat image as node

Post by Hopki » Thu Oct 25, 2018 4:01 pm

Hi,
I have added this as a feature request but...
knowing it's easy to open and save the image in Photoshop, then all is fixed may mean it may not be worth the development time.
This said I have added the request so let's see what the developers do with it.
Regards,
Hopki

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 13 guests