Google Analytics 4

Q&A about the latest versions
Post Reply
LaurentVR
Posts: 25
Joined: Mon May 25, 2020 11:21 am

Mon Jun 21, 2021 7:18 pm

Hello,

Does the Google Analytics component works with version 4 of GA ?

Thank you !
Laurent
LaurentVR
Posts: 25
Joined: Mon May 25, 2020 11:21 am

Tue Jun 22, 2021 7:18 am

Ok when creating your GA account, you just need to go to "advanced option" and mark for "create a Universal Analytics property"

Then you get UA-xxxx number and it's works ! :)
User avatar
k.ary.n
Gnome
Posts: 518
Joined: Wed Aug 15, 2007 1:02 pm

Tue Jun 22, 2021 10:48 am

You can also use the G-xxxxxx number.
User avatar
CStüben
Posts: 100
Joined: Mon Apr 24, 2017 6:00 pm
Location: Wuppertal, Germany
Contact:

Thu Jun 24, 2021 11:23 am

"google analytics component"? I have never seen such a component before. What am i missing, where do i find it?

In the past, when i needed ga, i always did it in the starting .html file that has been generated by p2vr.

greetings from germany
Chris
---
Die Welt ist eine runde Scheibe.
User avatar
k.ary.n
Gnome
Posts: 518
Joined: Wed Aug 15, 2007 1:02 pm

Thu Jun 24, 2021 3:18 pm

User avatar
CStüben
Posts: 100
Joined: Mon Apr 24, 2017 6:00 pm
Location: Wuppertal, Germany
Contact:

Fri Jun 25, 2021 7:20 am

Aaaaha, thank you!
---
Die Welt ist eine runde Scheibe.
Post Reply