Video overlay on TV's display issue on mobile

Q&A about the latest versions
Post Reply
User avatar
nexusphoto
Posts: 13
Joined: Thu Sep 19, 2019 10:15 pm
Location: Essex
Contact:

Mon Nov 11, 2019 12:36 pm

Hi,

I've created a test tour to check out the features and am experiencing an issue with video overlays on TV's when viewed on mobile. The pinned videos display correctly when viewed on desktop but it looks to be a scaling issue when using a smaller mobile screen. The video looks to be scaling to 4:3 aspect ration when viewed head-on, but 'wipes' across to the correct size when the view is rotated.

Browsers used: Chrome, Brave (mobile)

Pano2VR
Version: 6.1.1 pro 64bit
Revision: 17856/5.12.2

I searched the forum to see if there was a ticket for this already but did not find one, so my apologies if this has already been raised. I've created a video showing the issue here: https://nexusphotography.co.uk/tours/se ... _issue.mp4

If anyone else has experienced this or is able to replicate and fix please let me know.

Many thanks
User avatar
1uv3
Posts: 340
Joined: Thu Sep 20, 2018 10:18 pm

Mon Nov 11, 2019 9:25 pm

That's strange. I am currently working on a tour and have embedded videos into T.V. screen but am not having the same issue. Can you upload the test tour so that we can poke around?
Creative expression is the Universe's only way of experiencing every configurative atomic possibility capable within a finite Universe.
User avatar
nexusphoto
Posts: 13
Joined: Thu Sep 19, 2019 10:15 pm
Location: Essex
Contact:

Tue Nov 12, 2019 7:27 pm

Hi,

Really appreciate you getting back to me. I've zipped up the output folder for this tour, you can download it here: https://nexusphotography.co.uk/tours/output.zip

Let me know if you need anything else.

Wil
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10159
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Tue Nov 12, 2019 10:02 pm

Hi Wil,
I downloaded your project and it looks fine on iPhone, tested with Safari, Chrome and Firefox.
Can you list which phones and OS you have tested with?
Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
nexusphoto
Posts: 13
Joined: Thu Sep 19, 2019 10:15 pm
Location: Essex
Contact:

Wed Nov 13, 2019 5:45 pm

Hi Hopki,

I'm using a OnePlus 5 mobile and have tested on both Chrome and Brave browsers, the issue occurs on both. I haven't had any issue on desktop.

Let me know if you need anything else.

Kind regards

Wil
User avatar
nexusphoto
Posts: 13
Joined: Thu Sep 19, 2019 10:15 pm
Location: Essex
Contact:

Sat Nov 23, 2019 7:18 pm

Hi Hopki,

Were you able to replicate this in the end? Any suggestions as to what may be causing it?

Many thanks

Wil
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10159
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Mon Dec 02, 2019 9:32 pm

Hi Wil,
I have managed to reproduce the issue using your output.
I have tested with iOS and it seems fine with Safari, Chrome and Firefox.
On Android, Pixel 3 with the latest updates I only see the issue in Chrome, Firefox is ok.
However when I make a project to try and reproduce the problem I can not.
Can you send me the compleat project including the panoramas and video?
I want to be able to build the project in the office and see things like pan angles and position etc.

/// EDIT ///
I managed to look at your project and find the pinned video settings, after this I managed to reproduce the issue.
It only happens at certain pan angles.

Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
Post Reply