Hotspots in Flash VR

Specific Q&A about the new Flash export
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Thu Jun 28, 2007 8:50 pm

And what about the flash problem???
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2564
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Thu Jun 28, 2007 9:39 pm

Sorry, but I can only do one thing at a time and preparing an example takes a while.

I have uploaded an example at http://www.pano2qtvr.com/sample/iframe_test/index.html (click on the pavilion) the source of all files can be found at
http://www.pano2qtvr.com/sample/iframe_test/src.zip . I just used the _self target.
MfG, Thomas
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Thu Jun 28, 2007 9:46 pm

Sorry I look somewhat impatient!
I am verifying your example (which indeed works) and mine (which still doesn't)...

I keep you posted!
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Thu Jun 28, 2007 10:17 pm

Hello Thomas,

Our HTML files are the same. The hotspot definition in the projectfile also are the same. I can only find a difference in the console:

My console says:
Read Configfile: _tmp_script.pqp
Looked for: D:\myPath\pano2qtvr.cfg

And yours starts with:
Read Configfile: D:\myPath\_hotspotTest\park_hotspot.pqp
Looked for: pano2qtvr.cfg

Do you expect that it can have something to do with the pqp config file?

Thanks in advance!
John.
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Thu Jun 28, 2007 11:50 pm

Hello Thomas,

I draw one new hotspot, which (in combination with the iframe) is working!
The first hotspot still doesn't work.

The projectfile looks like:
hotspot.enabled=1
hotspot.1.title=Naar de tuin...
hotspot.1.url=A<tuinflash.html> T<_self>
hotspot.2.url=A<tuinflash.html> T<_self>
hotspot.2.title=test

I don't care anymore, there is obvious a bug in the first hotspot.

Can you tell me if this option is coming in a new version pano2qtvr without the use of the iframe??

Greetings,
John.
Last edited by John.B on Thu Jun 28, 2007 11:52 pm, edited 1 time in total.
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2564
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Thu Jun 28, 2007 11:52 pm

Ok, since I used the current version 1.6.3 I uploaded it now. Please try the new 1.6.3 and maybe check out the pqp files. Did you use the target <_self>?
MfG, Thomas
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Thu Jun 28, 2007 11:53 pm

Yes I did, see my previous post.

I will certainly try the new version!

Thanks!!
Ralf
Posts: 2
Joined: Thu Jun 28, 2007 5:20 pm
Location: amsterdam

Fri Jun 29, 2007 10:09 am

tnx for the example-files.
the iframe-solution is kind of a work-around, but it works just fine for me.
(inspired by this i switched to the swf-type too btw.. it solves some of my 64-bit issues (not mentioned) as well)

tnx
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Sat Jul 07, 2007 11:50 am

thomas wrote:Ok, since I used the current version 1.6.3 I uploaded it now. Please try the new 1.6.3 and maybe check out the pqp files. Did you use the target <_self>?
Hello Thomas,

I finally found the problem!
When I use one or more uppercase characters in the HTML filename, the file will be opened in a new window. When I only use lowercase characters the file will be opened in the same iframe (using _self).

I can reproduce this problem now!

If you would like to have an example, let me know...

Can you tell me how long I need the workaround with the iframe thus when direct linking from one swf to another will work?

Greetings,
John Baijens.
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2564
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Sat Jul 07, 2007 2:05 pm

Really odd problem. I am currently working on a new version with a new hotspot editor and I hope I can find a solution by than... But this will still take 1-3 months.
MfG, Thomas
John.B
Posts: 21
Joined: Sun Jun 17, 2007 6:45 pm

Sat Jul 07, 2007 7:01 pm

I will be patient... :)
rainmaker130
Posts: 2
Joined: Tue Apr 22, 2008 11:04 pm

Tue Apr 22, 2008 11:08 pm

Hi. I am trying to add a hotspot to flash panorama, but it doesn't work. The input file is .bmp
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2564
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Mon Apr 28, 2008 2:22 am

rainmaker130 wrote:Hi. I am trying to add a hotspot to flash panorama, but it doesn't work. The input file is .bmp
Have you tried to convert the input format to something else?
MfG, Thomas
rainmaker130
Posts: 2
Joined: Tue Apr 22, 2008 11:04 pm

Mon Apr 28, 2008 10:03 pm

No, I didn't but i read in an other thread that it is not possible to add hotspots to cylindrical panoramas. Does anybody know a solution?
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2564
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Tue Apr 29, 2008 11:50 pm

Pano2VR supports hotspots with cylindrical Flash 9 panoramas.
MfG, Thomas
Locked