Pano2QTVR 1.5.0 beta 9 released

Specific Q&A about the new Flash export
Locked
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2554
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Sun Dec 17, 2006 2:55 am

The following things changed:

- Create Droplet allows to specify the name for HTML and Thumbs directly
- Droplet also for cube strips
- Language cleanup
- Resorting of the "last project" list
- Flash Object movies can now also contain controllers
- A lot of smaller bug fixes

I also updated the tour at http://www.pano2qtvr.com/sample/flashtour/ and included the source code http://www.pano2qtvr.com/sample/flashtour/container.zip

The new beta can be downloaded at:
http://www.pano2qtvr.com/download.php#beta
Last edited by thomas on Mon Jan 29, 2007 4:05 am, edited 1 time in total.
MfG, Thomas
jaaaab
Posts: 30
Joined: Mon Oct 30, 2006 4:57 pm
Contact:

Sun Dec 17, 2006 2:28 pm

hi

i try to do a tour as your sample, and i add another view like this:

i set parameters by adding:

Code: Select all

	if (id==4) {
		filename="4.swf";
	}
i put a hotspot in view three with nid parameter at 4

and then in setuppanorama function i add hotspot information:

Code: Select all

	if (id==4) {
		addNextPanoHotspot("view 3", 109, -8, "view 3",3);
	}
but when i access my 4th view, it seems that the function vr.pano.unloadHotspots(); doesn't remove the previous hotspot, it remains on the screen and follow the panning.

is this function able to remove more of 2 hotspots?

what is the topid for?

thanks
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2554
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Sun Dec 17, 2006 10:53 pm

Upps... it looks like that unloadHotspots() is broken an I didn't noticed it because I always used exactly 3 hotspots. The solution is to maintain a list with your hotspots by yourself. I have updated the example container to show you this method.

The variable topid is just the height counter for the hotspots because they must be between the pano and the border/radar.
MfG, Thomas
ftrippie
Posts: 22
Joined: Mon Dec 11, 2006 11:59 am

Mon Dec 18, 2006 12:07 pm

Hi, I posted as well a question in the 'release' topic but since it's also about the latest release I will ask it here too. In any case, it's slightly different:

I can't seem to be able to create a flash html page using the template or the droplet or a batch file.

Now using command:
"C:\Program Files\Pano2QTVR\Pano2QTVR.exe" -c "C:\Program Files\Pano2QTVR\templates\Template4.pqt" -h --html $f-f-fl.html -y --swf $f.swf

with a.o. in the template:
input=arco-6k.tif
output=$f.swf
htmlfile=$f-f-fl.html
html.template=fullscreen_flash.html
output.format=1

It works with the quicktime version. And it does create the flash SWF, the only thing is, it doesn't change the $f.swf in the html template to <file>.swf

Any clue?
cheers,
FTrippie
ftrippie
Posts: 22
Joined: Mon Dec 11, 2006 11:59 am

Mon Dec 18, 2006 12:24 pm

The only way I found so far is to put the output filename hard in a 'local' CFG file, like:

flashfile=file-6k.swf

Since I already needed to create a 'local' CFG file for adding a different description per output, this is do-able, but that means more editing of course. In the end, there would be no much difference anymore to just opening the GUI and edit in there... But I was hoping to find something quick to batch process around 100 panos with 3 output formats each... :-(

Cheers
FTrippie
jaaaab
Posts: 30
Joined: Mon Oct 30, 2006 4:57 pm
Contact:

Mon Dec 18, 2006 1:12 pm

ok thomas, works percfectly now about the hotspots clearing.

another question:

how to remove the white screen while loading next pano?
Locked