flash panos and director (macromedia/adobe) interactivity

Specific Q&A about the new Flash export
Locked
sayeg5
Posts: 23
Joined: Mon Sep 11, 2006 11:27 pm
Location: Chiapas, México
Contact:

Tue Sep 12, 2006 6:04 am

Hi, well, this is my situation, I have made some works in director with some panos in it (qtvr), but there's a problem using shockwave and QT new releases, so, to me, the flashpack is a great solution.
When i import a qtvr panorama in director, i can control properties of the qtvr like the pan, the tilt and the hotspot call; I've just updated the pano2qtvr-pro to flashpack, made some panos and imported to director, but i can't find a way to set this properties, (pan, tilt), is this possible? can i set the pan an the tilt from director?, the reason is because I have different entrances to a same pano, and to each entrance I need to give a different view. Please, just a little help. Thanks.
Pedro Fer.
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2544
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Tue Sep 12, 2006 12:58 pm

Hmm... I don't know director but the Flash Panorama has a global Object "pano" with the methode "setPan(value)", "setTilt(value)" and "setFoV(value)" so a call to

<instancename>.pano.setPan(5)

may do the trick...
sayeg5
Posts: 23
Joined: Mon Sep 11, 2006 11:27 pm
Location: Chiapas, México
Contact:

Tue Sep 12, 2006 4:22 pm

Ok, i will give a try; i'll let you know about it. Thansk a lot.
Pedro Fer.
sayeg5
Posts: 23
Joined: Mon Sep 11, 2006 11:27 pm
Location: Chiapas, México
Contact:

Tue Sep 12, 2006 5:42 pm

nop, i receive the massage "property not found"; i used this line

on exitFrame
sprite(1).pano.setPan(new angle)
end
so, what should be the property for this?
Pedro Fer.
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2544
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Tue Sep 12, 2006 5:45 pm

Hmmm... I don't know director... did you ever mange to call Flash Actionscript from it?

maybe try

sprite(1).playerControl("pan",10)
sayeg5
Posts: 23
Joined: Mon Sep 11, 2006 11:27 pm
Location: Chiapas, México
Contact:

Tue Sep 12, 2006 5:50 pm

no, doesn't work. Ok, i'll keep looking for options with the information you just give me, and i'll let you know about it. Thanks again.
Pedro Fer.
User avatar
thomas
Chief Gnome
Posts: 2544
Joined: Fri Sep 01, 2006 3:56 pm
Location: Vienna, Austria
Contact:

Tue Sep 12, 2006 5:51 pm

Ok, I found this....

http://www.adobe.com/cfusion/knowledgeb ... d=tn_18541

maybe it helps

MfG, Thomas.
sayeg5
Posts: 23
Joined: Mon Sep 11, 2006 11:27 pm
Location: Chiapas, México
Contact:

Tue Sep 12, 2006 7:42 pm

Sure it will. I have to tell you, i'm architect, and my knowledge about director and flash is very limited, so i'm trying to resolve this in my better way. I will let you know how it ends.
Thanks a lot.
Pedro Fer
User avatar
hum@no.id
Posts: 945
Joined: Sat Sep 09, 2006 10:35 pm
Location: Dark side of the Moon
Contact:

Tue Sep 12, 2006 10:04 pm

maybe trouble - Flash Asset.x32 (Xtra Module for Director)

(e.g Macromedia Director MX - included Flash Asset.x32 -

it's engine 2004 = Flash v7)

Project will not be played with Flash movie v8 or higer

pS.
Today not Update from Developer Resources
sayeg5
Posts: 23
Joined: Mon Sep 11, 2006 11:27 pm
Location: Chiapas, México
Contact:

Tue Sep 12, 2006 11:58 pm

thanks for your reply hum@no.id, the problem here is not the projector, the projector is working fine http://www.tallerdg.com/prueba/prueba.htm the problem here is how to control the aspect of the flash, when i enter to this from different points of view.
Pedro Fer
User avatar
hum@no.id
Posts: 945
Joined: Sat Sep 09, 2006 10:35 pm
Location: Dark side of the Moon
Contact:

Wed Sep 13, 2006 4:34 pm

It is necessary to notice... That quality of rendering (Shockwave player) is better than at Flash ActiveX (Flash.ocx)...
Locked