Object2VR Point Hotspots, Hotspot templates

Q&A about the latest versions
Post Reply
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Thu Feb 13, 2014 9:58 am

Hello,
I want to use point hotspots in Objectr2VR and link a button to each point hotspot using hotspot templates.
Problem is that every hotspot template shows the same button, even when they have different ID's to link to hotspots.

I tried working around with area hotspots but they get misaligned with muli resolution in HTML5 output.

Does anyone know how to solve this or do we need to wait for 3.0 release?

thnx
Koen
PhotoSpherix
Posts: 293
Joined: Wed Oct 22, 2008 9:45 pm
Location: Beech Grove
Contact:

Fri Feb 14, 2014 3:31 pm

If I am following you correctly, you want to add point hotspots that have custom images for the display of the hotspot. Please see this link http://zoom.photospherix.com/dewaltsamp ... ample.html

To do this, you have 2 things that you have to do.
1. Add point hotspots to the rotation and set their Skin-ID to unique names. ie trigger, case and chuck
2. In the template you add a point hotspot, with an ID that matches the skin-id from the hotspot window.
2b. Add an image into the hotspot in the template.
Image


Bing Bang Boom, you have custom point hotspot art.
PhotoSpherix
Starting a revolution in Photography
360 Product Photography
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10463
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Fri Feb 14, 2014 6:56 pm

:) very cool
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Thu Feb 27, 2014 6:19 pm

Hello PhotoSpherix,

Thanks for your clear input, this helped me a lot!
I will post the final result of the hotspot project here when finished.

Keep up the good work!
Kind Regard
Koen
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Tue Mar 18, 2014 11:33 am

This is the result of the project I was working on:
http://www.studioplaat.nl/cp/vanmoof/electrified/
(Hotspots can be activated by the options button in the left upper corner)

Best Regards,
Koen
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10463
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Tue Mar 18, 2014 3:06 pm

HI Koen,
Very neat and tidy, would of liked the point hotspots to be more visible, as you can turn them on and off I don't think making them more visible would intrude too much.
I like the animation but you could get Object2VR to make an animated SWF and then use Photoshop to make an animated GIF then externally load them in. As you open the popups they would then run the animations rather than have go click.
Just an idea otherwise good job.
Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Tue Mar 18, 2014 5:23 pm

Hi Hopki,
Thanks for the compliments.
I agree that the hotspots could be more visible (as you can turn them off to show the bike only)
Did not know it's possible to load animated GIF externally, and I would like popup animations to run when open :)
Going to try this in my next version..!
Thanks,
Koen
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Thu Apr 17, 2014 4:11 pm

Hi Hopki,

I tried it with the external loading of animated GIF as you described. (V3.0 Beta3)
The GIF does not animate (loop) in the hotspot popup but only shows the first image of the GIF.
It does loop forever when I go directly to the location of the external GIF. http://www.studioplaat.nl/cp/vanmoof/gif/gif1.gif

Do you have any suggestion?

Tnx,
Koen
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10463
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Thu Apr 17, 2014 5:18 pm

Hi Koen,
As said you need to use the external loader, then all works ok.
Place your GIF in the output folder then use an external loader in the skin with the URL pointing to the GIF.
No need for absolute URL's just the file name will do.
Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Thu Apr 17, 2014 8:10 pm

Oké thanks
I placed .gif file in root folder: http://www.studioplaat.nl/cp/vanmoof/72b/gif1.gif
Now it works fine in HTML5 :D but in Flash the .gif is still stuck on frame nr 1. (All browsers)
http://www.studioplaat.nl/cp/vanmoof/72b/

There is no extra action needed in 'external loading container' to start the .gif in Flash?
User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 10463
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Fri Apr 18, 2014 12:10 pm

Hi,
GIF for HTML5 output, for Flash you will need a SWF file externally loaded.

You can make your own animation using Object2VR and output to SWF, then using the same input images use something like photoshop to create an animated GIF.

Regards,
Hopki
Hopki
Garden Gnome Software Support
If you send an e-mail to support please send a link to the forum post for reference.
support@ggnome.com
https://ggnome.com/wiki/documentation/
User avatar
Studio PLAAT
Posts: 18
Joined: Thu Oct 15, 2009 12:07 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Tue Apr 22, 2014 2:22 pm

Thanks for support..!!
All working now:
http://www.studioplaat.nl/work/5-bikes.php?p=1&l=EN
Post Reply