Dropdown Menu

Special forum to share and discuss skins for Pano2VR and Object2VR
Post Reply
boasey
Posts: 22
Joined: Fri Jan 26, 2018 4:38 pm

Dropdown Menu

Post by boasey » Sun Feb 04, 2018 8:34 pm

Hi,

Can't figure out why the dropdown menu from the skin editors component toolbox auto closes after clicking on a pano name on my imac but it doesn't auto close on a tablet or mobile?

I haven't changed much on it and there are no scaling actions involved.

Hope someone can help!

User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3314
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Re: Dropdown Menu

Post by 360Texas » Sun Feb 04, 2018 10:13 pm

Does your tablet or mobile use the same iOS imac version ?

Do you require the drop down menu to auto close or stay open ?
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com

boasey
Posts: 22
Joined: Fri Jan 26, 2018 4:38 pm

Re: Dropdown Menu

Post by boasey » Sun Feb 04, 2018 10:37 pm

Hi,

I use a mac as a desktop and was testing it on an android tablet and mobile.

I want the menu to auto close when it a pano clicked as it does on the desktop.

Thanks!

User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3314
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Re: Dropdown Menu

Post by 360Texas » Mon Feb 05, 2018 1:23 am

We are using Pano2vr 5.2.3
After looking at both Pano2vr Component Drop Down Menus:

Auto Hide Menu Silhouette
Auto Hide Simplex

Both are designed to: TOGGLE Visibility for background, Open and Close.

You wrote:
I use a mac as a desktop and was testing it on an android tablet and mobile. I haven't changed much on it and there are no scaling actions involved.
? What did you change much on it. Question is what did you change ?

Do you have an URL for us to look at? While we do not use Apple products, we do have a Samsung Galaxy s8 and a PC Win10 we can use to see what your are experiencing.

Thank you in advance for your help.
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9082
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Dropdown Menu

Post by Hopki » Mon Feb 05, 2018 9:32 am

Hi,
Try changing the mouse click to a pressed source action.
Does that help?
Regards,
Hopki

boasey
Posts: 22
Joined: Fri Jan 26, 2018 4:38 pm

Re: Dropdown Menu

Post by boasey » Mon Feb 05, 2018 10:40 am

Hi 360Texas,

I don't want the whole menu to hide just the dropdown background. I still want the title of the pano on show which is what it does at the moment on a desktop mac but it just stays open when pressed on a mobile.

I only changed the dropdown menu text and the height of the dropdown scrollarea so should have had any effect on it.

Don't have a URL at the moment as still in development and testing stage.

Regards

John

boasey
Posts: 22
Joined: Fri Jan 26, 2018 4:38 pm

Re: Dropdown Menu

Post by boasey » Mon Feb 05, 2018 10:43 am

Hi Martin,

You should be soaking in the sun not looking on here :-) but thanks for the reply.

I did try the pressed action and that breaks it all together on both desktop and mobile.

On the positive side your suggestion of turning off the antivirus looks like it has fixed the holding the license issue...good man. I will add an exception tomorrow and see it it works with that in the antivirus.

I'll also put this as a reply to the original post in case other people are looking for it.

Regards

John

alfaformap
Posts: 1
Joined: Thu Feb 08, 2018 2:00 pm

Re: Dropdown Menu

Post by alfaformap » Thu Feb 08, 2018 2:49 pm

Why doesn't work placeholders $n (input image name) and $y (node ID) at Dropdown Menu Text?

User avatar
Hopki
Gnome
Posts: 9082
Joined: Thu Jan 10, 2008 3:16 pm
Location: Layer de la Haye, Essex UK
Contact:

Re: Dropdown Menu

Post by Hopki » Thu Feb 08, 2018 5:17 pm

Hi,
These are file name place holders, for a drop down menu you would use the user data title.
However I do seem to remember that you can add $n to the user data title to pick up the file name of the pano and then $ut in the menu to display it.
I could be wrong as on holiday and not next to a computer to test it.
Regards,
Hopki

User avatar
360Texas
Moderator
Posts: 3314
Joined: Sat Sep 09, 2006 6:06 pm
Location: Fort Worth, Texas USA
Contact:

Re: Dropdown Menu

Post by 360Texas » Thu Feb 08, 2018 10:02 pm

Here is a list of Pano2vr 5.x place holders in the Documentation

https://ggnome.com/doc/pano2vr/5/placeholders-list/
Dave
Pano2VR Forum Global Moderator
Image
Visit 360texas.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests