Page 1 of 2

Manage thumbnails...

Posted: Fri Sep 08, 2017 10:58 am
by PLaine
Hi,

Is it possible to manage thumbnails so that I delete one I don't want in component but want it with hotspot or menu access ?

Thanks

Philippe

Re: Manage thumbnails...

Posted: Fri Sep 08, 2017 3:36 pm
by Hopki
Hi Philippe,
You can use tags, tag each pano you want to see in the thumbnail menu.
Then set this tag in the thumbnail menu cloner.
Only the panos that have the tag will show.
Regards,

Re: Manage thumbnails...

Posted: Fri Sep 08, 2017 4:13 pm
by PLaine
Nice ! it works fine. Very useful feature.
Many thanks

Philippe

Re: Manage thumbnails...

Posted: Fri Sep 08, 2017 10:44 pm
by Hopki
Hi Philippe,
You can even use a button with the action:
mouse click, set value, "tag" to the cloner.
This means you can have buttons to change which thumbnails appear in the thumbnail menu.
Example of use would be a multi story building. as you select 1st floor you see all 1st floor panos.
Select ground floor and you see all ground floor panos.
Regards,
Hopki

Re: Manage thumbnails...

Posted: Sun Sep 10, 2017 10:22 am
by PLaine
Hi Hopki,

I guess that I can do plenty of creative things with that software.

Thanks

Philippe

Re: Manage thumbnails...

Posted: Mon Sep 11, 2017 5:48 pm
by stalwart
Hi all,

been trying this today with no luck (!). I want to show only certain thumbnails in the clone thumb slider using tags (show only hotel rooms, not the en suites). What's the "source" I enter? I've set the tag name "thumb_slider" in the .p2vr file.....

Here's the skin, if that helps:
http://www.360imagery.co.uk/temp/tags.ggsk

Stu

Re: Manage thumbnails...

Posted: Mon Sep 11, 2017 6:42 pm
by PLaine
Hi Stu,

Create an action :
Source : mouse click
Action : define a value
Value : write your tag in the field
Target : thumbnail cloner

It should work. I didn't tried it yet, but I think it's right.

Philippe

Re: Manage thumbnails...

Posted: Tue Sep 12, 2017 8:41 am
by stalwart
PLaine wrote:
Mon Sep 11, 2017 6:42 pm
Hi Stu,

Create an action :
Source : mouse click
Action : define a value
Value : write your tag in the field
Target : thumbnail cloner

It should work. I didn't tried it yet, but I think it's right.

Philippe
Hi Philippe.

That action will work with the drop-down menu as it has a "mouse click" call-to-action. For the thumbnail slider, it loads on start up:
http://www.360imagery.co.uk/portfolio/l ... dge-hotel/

...so I thought the "init" action would work.....but it doesn't....

Stu

Re: Manage thumbnails...

Posted: Tue Sep 12, 2017 11:40 pm
by Hopki
Attached project
The input images have Tags as found in the user data.
RED, GREEN, BLUE.

In the skin there are test boxes with set value actions to set the tag to the thumbnail cloner.

The ALL button removes the tag so it shows all thumbnails.
Cheers,
Hopki

Re: Manage thumbnails...

Posted: Wed Sep 13, 2017 9:20 am
by stalwart
Hopki wrote:
Tue Sep 12, 2017 11:40 pm
Attached project
The input images have Tags as found in the user data.
RED, GREEN, BLUE.

In the skin there are test boxes with set value actions to set the tag to the thumbnail cloner.

The ALL button removes the tag so it shows all thumbnails.
Cheers,
Hpoki
Thanks Martin (as always!).

I'll give it a try later....

Stu

Re: Manage thumbnails...

Posted: Thu Sep 14, 2017 12:26 pm
by stalwart
Hopki wrote:
Tue Sep 12, 2017 11:40 pm
Attached project
The input images have Tags as found in the user data.
RED, GREEN, BLUE.

In the skin there are test boxes with set value actions to set the tag to the thumbnail cloner.

The ALL button removes the tag so it shows all thumbnails.
Cheers,
Hopki
Hi Martin,

This works a treat - thanks. How would I code it so on tour launch some panos are permanently excluded from the thumb cloner completely (for example, en suites or multiple scenes in a single bedroom. I only want one thumbnail for each room in the thumbnail slider....).

Stu

Re: Manage thumbnails...

Posted: Thu Sep 14, 2017 3:00 pm
by Hopki
HI Stu,
Just use tags.
Example, tag all nodes that you want to show with "Disp".
Then in the cloner input "Disp".
On open it will only display these nodes.
The buttons with the set value actions will show nodes with the selected tags but the "blank" one in my example would have a set value to "Disp".
Cheers,
Hopki

Re: Manage thumbnails...

Posted: Thu Sep 14, 2017 6:31 pm
by stalwart
Hopki wrote:
Thu Sep 14, 2017 3:00 pm
HI Stu,
Just use tags.
Example, tag all nodes that you want to show with "Disp".
Then in the cloner input "Disp".
On open it will only display these nodes.
The buttons with the set value actions will show nodes with the selected tags but the "blank" one in my example would have a set value to "Disp".
Cheers,
Hopki
Thanks - just perfect - works a treat!!:
www.360imagery.co.uk/virtualtour/hospit ... racenshead

...and is mobile responsive too!

thanks - made my day!

Stu

Re: Manage thumbnails...

Posted: Mon Jul 29, 2019 1:14 am
by GPWalsh
what if the menu (red, green, blue) was loaded from a cloner using a table?

So I have a table menu that uses a table instead of nodes
tag floor1 title floor 1
tag floor2 title floor 2

in "red" (but in my case it would be the menu cloner)
action
source: on mouse click
action: set value
parameters: $(ctitle) <<<<----?????
target: thumbnail cloner

Re: Manage thumbnails...

Posted: Mon Jul 29, 2019 1:48 pm
by Hopki
Hi,
Then it would work the same as the component: Thumbnail Menu with Categories
Add this component and see how it works.
The only difference is a thumbnail menu is horizontal.
Regards,
Hopki