Search found 172 matches

by Howard
Fri Apr 29, 2016 8:11 am
Forum: Pano2VR/Object2VR Skins
Topic: Cannot toggle visibility of %objectName in Pano2VR5.01
Replies: 2
Views: 1154

Re: Cannot toggle visibility of %objectName in Pano2VR5.01

Thanks, Hopki.

I have it working now with variables & logic blocks.

Seems much more complex, but I guess these methods open a new realm of possibilities going forward.

Howard
by Howard
Tue Apr 26, 2016 3:28 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

Excellent idea. Thank you Svendus. I'll put that in shortly. The project IS built w/ 5.0.1 Pro.

Direct URL: http://www.allaroundnevada.com/wp-conte ... /combined/
by Howard
Tue Apr 26, 2016 3:23 pm
Forum: Pano2VR/Object2VR Skins
Topic: Cannot toggle visibility of %objectName in Pano2VR5.01
Replies: 2
Views: 1154

Cannot toggle visibility of %objectName in Pano2VR5.01

In v. 4 I was able to toggle the visibility of all the hotspots by using "%hotspots." This does not seem to work in v. 5.01 Pro; some hotspots hide, others do not. toggleVis.jpg The red spiral button on the toolbar should hide all hotspots, but now it does not. Example: http://www.voicesfromthedawn....
by Howard
Tue Apr 26, 2016 5:12 am
Forum: Pano2VR general
Topic: Use of "%" in skin action
Replies: 4
Views: 2128

Re: Use of "%" in skin action

I just discovered that when I change the action to toggle the alpha to 0, rather than toggling the visibility, then using "%hotspots" as the target does indeed affect all instances of hotspots.

Is this workaround necessary? This FORMERLY worked fine with toggling the visibility, in V. 4.
by Howard
Tue Apr 26, 2016 2:17 am
Forum: Pano2VR general
Topic: Use of "%" in skin action
Replies: 4
Views: 2128

Use of "%" in skin action

In v. 4 I was able to hide all hotspots by using "%hotspots." This does not seem to work in v. 5; some hotspots hide, others do not. Any ideas what's different?

Thank you.
toggleVis.jpg
toggleVis.jpg (15.82 KiB) Viewed 2128 times
See spiral button on the tool bar here:
http://www.allaroundnevada.com/impossible-railroad/
by Howard
Mon Apr 25, 2016 10:33 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

Thanks, Dave. [Moderator EDIT] Svendus in Sweden replied to your comment The map works fine on my iPhone; I'll need to get ahold of an iPad to test further. Should be the same iOS, I would think Here's the direct node URL for the gigapixel VR: http://www.allaroundnevada.com/wp-content/vr/nearly/carr...
by Howard
Mon Apr 25, 2016 2:19 am
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

All right! The gigapixel node now is inserted into the tour: http://www.allaroundnevada.com/impossible-railroad/ If you click the 5th dot on the map above "Goat Canyon" you will be on the node that links to the gigapixel pano. Swing the view around to the mountains in the distance to see the hotspot...
by Howard
Sun Apr 24, 2016 11:38 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

Making the gigapixel render as "flat" was indeed the solution; That reduced its tiles files from 312,000 to only 3,100.

I'll upload this later today.
by Howard
Sun Apr 24, 2016 10:14 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

I exported the gigapixel image from Photoshop, but then customized the skin with the Zoomify Pro application. Here are two others I shot w/my Gigapan motorized unit during the same trip to Anza Borrego Desert State Park (CA): http://www.allaroundnevada.com/fonts-point/ These work best if you click t...
by Howard
Sun Apr 24, 2016 9:32 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

Thank you! The VRs inside two of the tunnels are full spherical. The panos are all hand held, so some are kinda iffy. I was not keen on carrying my tripod & VR head for a 14 mile hike in the heat. The tunnel VRs are not accessible from the map, but only from the point-by-point navigation. Do you thi...
by Howard
Sun Apr 24, 2016 7:53 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

The tour is a mixture of cylinders and spherical (equirectangular) images. You can see the tour here; the VR tour does not yet include the gigapixel pano online: http://www.allaroundnevada.com/impossible-railroad/ On that page, you will find the gigapixel image (as a Zoomify feature) near the bottom...
by Howard
Sun Apr 24, 2016 7:06 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Re: Tiles for gigapan node

The gigapixel pano is 50,000 X 12,084 px. I used the default Level Tile Size of 510 (auto). There are a variety of source image sizes in the project, but only one gigapan. Its tiles are different sizes, most 512 x 512. While the rendered project works fine locally, weirdly each tile of the gigapan I...
by Howard
Sun Apr 24, 2016 3:56 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: Tiles for gigapan node
Replies: 17
Views: 3985

Tiles for gigapan node

Within a 16-node VR tour I'm using one node that is made from a gigapixel (Gigapan) image. The original image is 1.32 GB, and it took my Mac Pro 3 hours to create its 311,845 tiles. Each tile is only 8 KB, while the tiles of all the other nodes in the project are 35-45 KB. While the completed render...
by Howard
Thu Apr 21, 2016 8:26 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: "No Incoming Hotspots" bug?
Replies: 3
Views: 1110

Re: "No Incoming Hotspots" bug?

Nope.

This is an intermittent issue. If I re-open it enough times, it opens normally. Note: even when "no incoming hotspots" are indicated, the project renders normally.

Howard
by Howard
Thu Apr 21, 2016 5:18 pm
Forum: Pano2VR general
Topic: "No Incoming Hotspots" bug?
Replies: 3
Views: 1110

"No Incoming Hotspots" bug?

My 30-node project worked fine yesterday. Today when I opened it, ALL the nodes indicate "No incoming hotspots" even though all nodes do indeed have incoming hotspots. Any ideas what may have happened? v. 5.0.1 on latest MacOS.
noHotspots.jpg
noHotspots.jpg (73.02 KiB) Viewed 1110 times